A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

A szelén használata Hashimoto thyreoditis esetén

2017.07.24 - 09:28
WTN legújabb terméke! Előrendelhető! A szelén pótlása legtöbb esetben csak akkor merül fel, ha a pajzsmirigy működése nem megfelelő. Pedig a szelén pótlását minden életkorban kiemelten kellene kezelni.

A szelén használata Hashimoto thyreoditis

 

esetén

A szelén pótlása legtöbb esetben csak akkor merül fel, ha a pajzsmirigy működése nem megfelelő. Pedig a szelén pótlását minden életkorban kiemelten kellene kezelni.

Hazánk talaja szelénben szegény. Így még azok az élelmiszerek, amelyek nagyobb mennyiségben tartalmaznák, sem tudják fedezni megfelelő módon szükségleteinket. Többek között, ezért is fordulhat elő, hogy a pajzsmirigyet érintő betegségek, mint a Hashimoto thyreoiditis vagy/és a hipotireózis a magyar lakosság gyakori.

Szelén, mint antioxidáns hatású ásványi anyag jelentős szerepet játszik a szervezet működésében. Hozzájárul az optimális termékenységi állapothoz, csökkenti a rákos elváltozásokat, az egészséges anyagcsere nélkülözhetetlen eleme és védelmet nyújt a szabad gyökök károsító hatásaival szemben, ráadásul a szív védelméhez is hozzájárul.

Autoimmun eredetű pajzsmirigy problémák esetén (Hashimoto thyreoiditis) a szelén pótlása csökkentheti a gyulladásos markerek mennyiségét és segíti az inaktív pajzsmirigyhormon (T4) aktív formává történő alakítását (T3). Ezen felül védelmet nyújthat a túlzásba vitt jódfogyasztás ártalmaival szemben is.

A szelénen kívül számos pajzsmirigy működését segítő gyógynövény áll rendelkezésre, amely még a gyulladásos folyamatoknál is jótékony:

A pajzsmirigyet érintő állapotoknál vezető tünet a fáradékonyság, a mentális kimerülés.

A guggol fa gyanta kivonata az ajurvédikus orvoslás számára már évezredek óta ismert anyagcsere fokozó hatásáról, pajzsmirigyet támogató tulajdonságairól. Így energia növelésére a fogyási célok támogatására remek.

Adaptogén növények alkalmazása: ashwagandha kivonat

A stressz még a kitűnő étrendet és az aktív élet előnyeit is könnyen semlegesítheti. Számtalan példa van arra vonatkozóan, hogy a krónikus betegségek a tudatos táplálkozás és a sportolás ellenére sem vezetnek állapotjavuláshoz. A stressztűrő képesség hiánya adaptogénekkel eredményesen kezelhető. Az ashwaganda kivonat még autoimmun eredetű pajzsmirigy megbetegedés esetén is kifejezetten hasznos, sőt ajánlható.

Adagolás:

A szelén szedését érdemes alacsonyabb dózissal indítani pl.100 mcg. Mivel egy jól összeállított étrend is tartalmaz valamennyi szelént, ezért ez a mennyiség már remek támogatást jelenthet a szervezetnek.

Étkezéstől elkülönítve is bevehetjük, nem szokott bélrendszeri tüneteket okozni, de érzékeny emésztőrendszer esetén kössük főétkezéshez.

Túladagolás tünetei:

Az adaptogének túladagolásától nem kell tartani, még hosszú távú alkalmazásuk is biztonságosnak tekinthető.

A szelén esetében hányinger, hajhullás, fémez íz a szájban, levertség jelentkezhet túladagolásakor. Általában 400 mcg meghaladó dózisnál tapasztalhatjuk ezeket a tüneteket.

Ellenjavallat:

Gyógyszeres terápia mellett feltétlenül kérd ki orvosod véleményét. Az adaptogének interakcióba léphetnek egyes gyógyszerkomponensekkel.

http://egeszsegbiro.hu/hasznalati-utmutatok/pajzsmirigy-mukodest-tamogato-termekek-hasznalata/a-szelen-hasznalata-hashimoto-thyreoditis-eseten

Title Text
Nem lépek be.