A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Kurkuma tartalmú készítményekre vonatkozó használati útmutató

2017.08.01 - 09:27
A kurkuma készítmények általában kiváló általános gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Ha nem kerül a szervezetbe elegendő mennyiségű hatóanyag, akkor nem lesz érdemi hatás. Ezt könnyű belátni.

Kurkuma tartalmú készítményekre vonatkozó

 

használati útmutató

A kurkuma készítmények általában kiváló általános gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

A termék kiválasztásánál azonban érdemes figyelmet fordítani az étrend-kiegészítőben a hatóanyag formájára. A gyökérőrlemény terápiás szempontból nem tekinthető hatékonynak. Ha valóban gyulladáscsökkentő hatást szeretnénk elérni a kurkumioidokra ( kurkuma fő hatóanyaga) standardizált formát keressük.

A HATÓANYAGOK MENNYISÉGE ÉS FORMÁJA

Ha nem kerül a szervezetbe elegendő mennyiségű hatóanyag, akkor nem lesz érdemi hatás. Ezt könnyű belátni.

A gyökérőrlet, azaz a fűszer kurkuma terápiás szempontból nem tekinthető hatékonynak. A gyökérőrlet esetében a valóban hatékony komponensek koncentrációja 1-3% között van. Árban nyilván ez a legkedvezőbb ezért szoktak egyes gyártók azzal trükközni, hogy gyökérötletet kínálnak a termékben, de a hatékonyabb koncentrátumokról írnak a termékleírásokban.

A kurkuminoidok felszívódása nagyon rossz, ezért ha valóban gyulladáscsökkentő hatást szeretnénk elérni a kurkumioidokra (kurkuma fő hatóanyaga) standardizált formát válasszuk.

A standardizáció azt jelenti, hogy az adott hatóanyag mennyisége mindig garantált és ellenőrzött. Pl. kurkumák esetén a 95% kurkuminoidra standardizált kivonat már egész jó hatásfokkal működik.

Minőségi ugrás felfelé, amikor a kurkuma illóolaját is hozzákeverik a 95%-os kivonathoz. Ez a speciális kivonat BCM95 márkanéven van forgalomban.

A hatékonyság újabb lépcsője, amikor vízoldékony formába hozzák ezeket a kivonatokat, mert így a biológiai hasznosulás tovább nő.

A KURKUMA HATÁSAIT KIEGÉSZÍTŐ ANYAGOK

A másik kulcs a termékválasztásnál, a kurkuma felszívódását és hatásait kiegészítő anyagok.

A kurkuma szinergiában hat a

  • feketebors,
  • ananász,
  • tömjénfa és
  • gyömbér kivonatokkal

illetve magában a kurkumában lévő turmeronok segítik a felszívódását.

Ez azt jelenti, hogy az ezekben lévő hatóanyagok felerősítik a kurkuma hatását. Így célszerű olyan készítményt választani, amiben az említett gyógynövények megtalálhatóak

A kurkuma esetében nem lehet egységes napi dózist meghatározni, mert pl. egy vízoldékony kurkuma esetében a megfelelően kombinált komponensek miatt jóval alacsonyabb napi dózis szükséges, mint egy BCM-95 esetén. Bár az utóbb említett forma szintén hatékony és jól hasznosul, de egy független kutatás alapján kb. 190%-kal elmarad a vízoldékony kurkumáétól.

Összegezve elmondható, hogy a vízoldékony kurkuminoidokra standardizált forma a szinergiában ható gyógynövényekkel, és antioxidánsokkal együtt, messze a legjobb és leghatékonyabb formának tekinthető.

          Használat

A használat hosszát érdemes a tünetekhez igazítani, illetve laboratóriumi vizsgálathoz. Egy kúra általában 1-2 hónap hosszúságúnak tekinthető.

A kurkuma hat a máj működésére. Ezért a májenzimek ellenőrzésére is érdemes figyelni, főképp, ha a kúra hosszát növelni szeretnéd.

Az ajánlott napi dózisnál ne szedj többet. Ez természeten a gyengén hasznosuló készítményekre nem igaz. A termék címkéjén tudsz tájékozódni e felől.

A kúrát követően 2-4 hét szünetet iktass be, még abban az esetben is, ha jelentősen csökkentek a tüneteid.

http://egeszsegbiro.hu/hasznalati-utmutatok/gyulladascsokkento-es-fajdalomcsillapito-termekek-hasznalata/a-kurkuma-tartalmu-keszitmenyekre-vonatkozo-hasznalati-utmutato

Title Text
Nem lépek be.